Välj rätt klinik vid ögonoperation

När en ska göra en operation gäller det att vara säker på sin sak – och speciellt att läkaren är säker på sin sak. Dessvärre hör det numera till vanligheten att man får höra om misslyckade operationer, på grund av att läkaren inte har gjort sitt jobb.

Detta är självklart ingenting som egentligen är vanligt, mer än majoriteten går bra men det finns ändå de som inte gör sitt jobb rätt. En av dessa vara läkaren som man skriver om i denna artikel, och IVO (Inspektionen för Vård och Omsorg) säger själva att vården hade brister både vid operation och efter operation. Vad som nu händer i ärendet framgår inte i artikeln.

Och om du är en av de som planerar en ögonoperation är det viktigt att du väljer en klinik som du vet gör ett bra jobb. Om du är osäker bör du alltid välja bort kliniken för att istället välja en annan. Bästa sättet för att veta om ögonkliniken i fråga är bra, är att gå på rekommendation samt se så kliniken har ett gott omdöme på internet. En bra sak kan även att se till hemsidan, om den är tydlig och visar på kunskap. Kolla exempel in www.lirema.se som exempel på bra ögonklinik. Många är det även som väljer billigare kliniker vilket självklart är tacksamt för plånboken men det finns prisvärda alternativ som också är mycket bra. Det är inte alltid dyrast som är bäst och inte alltid billigast som sämst, man ska helt enkelt inte stirra sig blind på priset oavsett vilket håll det lutar åt. Det skiljer dessvärre ganska mycket mellan olika ögonkliniker vilket kan vara förvirrande för dig som kund, men som sagt. Ta en klinik som du blivit rekommenderad och visar på att de kan sin sak.


Efter en lyckad ögonoperation kan du sjunga med i denna låt.