Så sörjer du en förlorad anhörig

Alla ska dö men för den skull är det långt ifrån lätt när en anhörig lämnar jordelivet. Tiden efter ett dödsfall innebär oftast mycket planering kring begravningen. Om du vill ha stöd i planeringen och genomförandet av begravningen kan du anlita en begravningsbyrå.

Efter att en anhörig dött följer en omtumlande tid. Det är många saker som behöver tas om hand efter ett dödsfall. En del är mer brådskande än andra. Begravningen är en sådan sak som är brådskande och viktig att ta tag i direkt. Men det är inte alltid enkelt i sorgen att planera en begravning. Om du befinner dig i en tuff situation är det en stor fördel att ta hjälp av en begravningsbyrå för att få stöttning och hjälp. Ett tips är att kolla in Fenix begravning som kan ge familjer sinnesro i livets allvarliga stunder.

Begravningsbyrån kan ge stöttning

En kunnig begravningsbyrå vet hur de bäst stöttar personer i sorg. Fenix begravningsbyrå har kunniga medarbetare som kan vägleda och stötta dig i det just du behöver. Fundera över vad du helst av allt behöver och vill ha hjälp med och ha sedan en dialog med begravningsbyrån. En begravning kan se ut på olika sätt, du bestämmer tillsammans med begravningsbyrån hur begravningen ska vara.

Vad en begravningsbyrå kan hjälpa till med:

  • Göra programblad.
  • Dekorera lokalen/kyrkan.
  • Beställa transport av kista.
  • Olika juridiska tjänster.

Anhörig till en svårt sjuk person kan få hjälp

Även om din anhörig varit sjuk en längre tid gör det inte sorgen lättare att bära. Det är svårt att förbereda sig på vad som händer efteråt. Om du har en väldigt sjuk anhörig som har kort tid kvar i livet finns det stöd för dig som antingen vårdar eller stödjer en närstående. När en anhörig är svårt sjuk är det både en tuff tid innan dödsfallet och efter. Därför är det viktigt att du försöker att ta hand om dig på bästa sätt.

Begravningen är ett sista farväl

En begravning är för många något som hjälper en att komma vidare i livet. Det är ett sista farväl och för många börjar ett nytt skedde i sorgen efter begravningen. Sorg ter sig väldigt olika och kan ta sig uttryck på flertalet sätt. Tänk på att inget är rätt eller fel, du får sörja precis som du vill.