Så får du en bättre hälsa

Bli starkare, gladare och må bättre i vardagen genom att boosta hälsan. Börja idag och ta ett steg i rätt riktning för att få en hälsosam livsstil och öka ditt välmående.

hälsa träningTänk på att allt inte behöver ske över en natt. För att få in flera nya vanor som är bestående genom livet kan det vara mer effektivt att skynda långsamt. Börja med någon eller några små saker och se till att de nya vanorna verkligen sätter sig innan du går vidare på nästa. I den här artikeln tipsas det om 3 viktiga delar som är bra att få ordning på för att få en bättre hälsa:

  • Regelbunden träning
  • Rätt vitaminer och omega 3
  • Varierad kost

Regelbunden träning

Träning gör oss starka, pigga och kroppen utsöndrar dessutom endorfin, serotonin och dopamin som får oss att må bra. Försök att få in motion i vardagen. Det kan handla om att gå en promenad hem från jobbet, ta trapporna eller att dansa runt i vardagsrummet en stund varje dag.

Träning ska vara lustfylld, så lägg tid på att prova olika träningsformer för att hitta något som känns roligt. Bor du i en större stad finns det idag olika abonnemang som ger möjlighet att besöka flera olika träningsanläggningar. På det här sättet går det att prova på en mängd populära träningsformer som yoga, crossfit, pole dancing eller body pump.

Rätt vitaminer och omega 3

Det kan vara svårt att få i sig rätt mängd vitaminer, mineraler och spårämnen genom maten.
Därför kan det vara nödvändigt att komplettera sin kost med vitaminer och tillskott för att inte få näringsobalanser. Tänk också på att få i dig rätt mängd omega 3 som är viktigt för hjärtat, hjärnan, synen och immunförsvaret. Bra kapslar finns till exempel hos Vital plus som dessutom är MSC miljömärkt.

Varierad kost

Se till att äta en näringsrik och varierad kost varje dag. Tänk olika färger och former på frukt och grönsaker. De flesta köper tomat, gurka och sallad, men matvarubutikerna erbjuder ofta så mycket mer. Ett bra tips är att dröja sig kvar lite extra vid frukt- och grönsaksdisken för att upptäcka och prova på något nytt.