Botox lindrar depression

Mycket gott går det att läsa om botox som forskning visar på. Allt fler verkar insjukna i depressioner och nu har forskarna funnit att botox kan hjälpa mot just detta.

8913713-luck-pressed-shows-gambling-fortunate-and-riskFörr trodde man att botox endast såg till att man såg bättre ut, men nu är det även bevisat att man kan må bättre också. Att ta hand om sig är så otroligt viktigt och när det kommer till vårt ansikte går det att göra mycket för att öka vårt välmående och självkänsla. Genom www.ögonlocksakademin.se kan man få hjälp med exempelvis hängande ögonlock som kan skapa huvudvärk och tryck. Forskare har även funnit samband med att botox kan vara bra för att minska spänningen i huvudet. Nu har de även sett resultat på att man kan minska depressioner genom botox.

Minska på känslorna

Vad forskarna tror är att man med botox ska kunna minska känslorna, eller mildras om man inte kan skapa en stor rynka i pannan. Känner vi känslor, både glädje och ilska så syns det i ansiktet. Man testade detta på tio personer och efter bara två månader svarade nio av dessa att de inte längre var deprimerade. Enligt Expressen går det att läsa att dessa tester utförs inte på människor som är fåfänga då det endast skulle ge ett skevt resultat. Dessa personer skulle bara bli glada och forskarna anser att det vore för enkelt och inget man kan bygga e studie på.

Man kan nu ställa sig frågan vad man kommer finna härnäst när det kommer till vad botox är kapabel till. Vad man ska tänka på är att om man vill göra en behandling så är det viktigt att man gå till ett professionellt ställe och att man har tänkt över sitt beslut.