Elsparkcykeln håller dig frisk

Med en elsparkcykel kommer du långt, på alla sätt och vis. Den håller dig lättare undan sjukdomar och smittspridningar i samhället eftersom du slipper trängsel och köer. Samtidigt får du frisk luft och trevliga vyer när du susar fram.

Du kan faktiskt bli mer hälsosam med en elsparkcykel bara genom att undvika nära kontakt med andra. Det är ju skönt att slippa nysande och hostande människor på tunnelbanan varje dag. Du behöver inte köpa kollektivtrafikkort utan kan vistas i friska luften när som helst under dygnet – och komma fram eller hem snabbt.

Vilken modell ska man välja?

Det kan vara som att leta i en djungel efter rätt elsparkcykel. Idag tillverkas extra snabbgående modeller, eller elscootrar som näst intill liknar ett mellanting av en cykel och en moped. Fråga dig själv vilka behov du har, hur fort du behöver komma fram till vissa platser och hur ofta du kommer att använda din elsparkcykel. Oavsett vilken modell du väljer kommer du att spara pengar på lång sikt eftersom du avslutar köpen av SL-kort eller busskort eller vad det nu kan vara.

Frisk luft ger frid i lungorna

Unna dina lungor frisk luft varje dag. Det stimulerar även immunförsvaret och gör kroppen starkare från insidan och ut. Med en elsparkcykel slipper du trötta ut dig fysiskt eftersom motorn för fordonet framåt, men du får i alla glädjen att vistas utomhus – något som alla menar är positivt. Det är bra för dig som är svag efter en sjukdom men behöver ut och röra på sig lite smått igen. Elsparkcykeln är en bra start.

Direkt efter sjukdom kan det vara smart att inte gå på högintensiv träning eller det tuffaste passet man har, utan kanske starta med lite lugnare träning, säger Mårten Nylén