Nya goda rön om kaffe

Ja i ett tidigare inlägg skrev vi om sjukdomen hyperhidros, en sjukdom med symptomet att du svettas onormalt mycket. Inte så jättetrevligt. Idag skriver vi om lite roligare saker, nämligen om nyheter inom området kaffe och välmående.

I SvD kan vi läsa att det kommit nya forskningsrön på att kaffe faktiskt är bättre för hälsan än vad man kan tänka sig. I dagarna har det nämligen kommit nyheter om att kaffe tycks kunna motverka malignt melanom, något som verkligen fått kaffeälskarna att glatt gnida sina händer och en omvärdering av drycken för andra mer tvivlande parter.

344817-once-upon-a-time (1)Ja kaffe är något som många dricker varje dag, en kopp på morgonen och sedan flera koppar som följer under dagen fram till tidig kväll. Det är rivigt, gott och har även hälsogivande effekter så som bot mot huvudvärk och annat som kan behöva smärtstillas. Andra rön om kaffe är att koffeinet i kaffet sägs förbättra reaktionen och då menat den mentala kapaciteten, även gallsten och risken för denna smärtsamma upplevelse minskar med kaffedrickandet, samt Parkinsons sjukdom får mindre risk att bryta ut hos den som dricker kaffe 1 till 2 gånger om dagen.

Rön om kaffe

Andra intressanta nyheter om kaffet är att kaffedrickare sägs vara en substans som gör folk gladare, alerta, upplever lycka samt begå färre självmord jämfört med de som inte dricker kaffe. Sedan finns det garanterat andra faktorer som också spelar in när någon mår riktigt dåligt givetvis. Även uthålligheten påverkas till det positiva av denna svarta, läckra dryck.

Negativa effekter med kaffe kan uppkomma om man dricker för mycket som gravid, och det rekommenderas inte att dricka mer än två koppar kaffe. Sedan påverkas givetvis sömnen av kaffet, särskilt om man dricker på kvällen – då är det bättre med ett lugnande grönt te eller varm mjölk – det gör en avslappnad och redo för vila och sömn.