Friskare med enkla knep

Med enkla knep går det att bli otroligt mycket friskare och leva ett mer hälsosamt liv med färre sjukdagar. Josefin Greens och hennes arbetsgrupp blev testpersoner för en ny studie och resultatet blev slående. 

fitness träning hälsaAlla människor vill vara friska. Men för att kunna vara det gäller det att man tar hand om sig – både fysiskt och psykiskt. Tidningen SvD skriver om Josefin Green och hennes arbetsgrupp som blev utsedda att vara med i en studie under ett års tid för att utvärdera hur ens hälsa såg ut och hur en hälsosatsning på sitt företag kan bidra till att personalens välmående och hälsa ökar. Resultat ljuger inte: innan undersökningen hade arbetsgruppen ett frisktal på 11 %, och året senare hade frisktalet flugit upp till hela 32 %. Vad som menas med frisktal är andelen inom gruppen som har noll sjukdagar under ett helt år. Självklart är det bra för både personal och arbetsgivare om sjuktalet är lågt.

Individuella mål

Vad man gjorde var att genomgå en hälsoundersökning för att sedan lägga upp individuella mål för vad en person ska uppnå samt en belöning efter avslutad studie. Vad man kan se var att de flesta har lagt om sina liv till att bli mer hälsosamma och tar hand om sig själva. Detta genom att unna sig massage och avkoppling samt motion och att äta bättre. Och det finns inga undantag till en bättre hälsa: att hitta massage på södermalm är inga konstigheter, och det finns mängder av bra sajter med bra matrecept en kan använda sig av – samt det stora utbudet av träning.