Få billigare medicin i pollentider

För de allra flesta är vår och sommar förknippade med härliga utomhusaktiviteter men för de med pollenallergi råder det bistrare tider. Medicin är viktigt att köpa när du lider av pollen, och det kan bli en ganska dyrköpt historia om du ska ha tabletter, nässpray och pollenmask med mera.

Apoteket är fullsmockat med folk i pollentider och även i influensatider, så för att undvika köer och tomma hyllor när läkemedel tar slut, kan det vara bra att gå online och köpa ut recept och mediciner där. Gratislandet har rabattkod till Apotek Hjärtat så att du billigare kan köpa hem dina pollenmediciner.

Hur upplevs pollenallergi?

Många förknippar pollenallergi med vanliga förkylningar men det finns vissa skillnader. Den huvudsakliga skillnaden är att din rinnande näsa inte har tjockt snor utan mer en genomskinlig konsistens. Pollenallergiker ser heller inte att symptomen avtar under tiden som pollen sprids, varpå en vanlig förkylning brukar sluta någon vecka senare. Du kan även få klåda i ögon, näsa, mun och svalg när du har pollenallergi. Mycket tyder också på att många får en ihållande trötthet, huvudvärk, lock för öronen och en allmän nedstämdhet.

Om du är tröttare än vanligt vissa tider på året, till exempel på vår och sommar, kan det hända att du har pollenallergi. Oftast har man i så fall även andra vanliga allergisymtom, till exempel rinnsnuva och nästäppa, nysningar, kliande, röda och svullna ögon, och klåda i hals och näsa.

Vilken medicin ska man ta?

Det finns många allergimediciner att ta om du är allergisk mot pollen. Antihistamintabletter är det vanligaste men det finns även specifik nässpray att köpa. Köp inte samma nässpray som du använder till förkylning, det kan istället förvärra problemen. Det ska vara kortison i nässprayen för att det ska göra nytta.