Så fixar du den bästa spahelgen

Det är viktigt att varva ner och koppla av ibland. En lyxig spahelg är ett bra sätt att komma bort från vardagsstressen. Det bästa är att unna sig en hel spa-weekend på ett trevligt sätt för att kombinera avslappnande behandlingar, god mat och välbehövlig sömn. Här kan du läsa mer om hur du fixar den bästa spahelgen.

Många människor upplever att deras vardag är stressig. Att få livspusslet att gå ihop med jobb, träning, familj och annat är inte alltid lätt. Stress är negativt för hälsan och därför är det viktigt att koppla av ibland. Att åka iväg på en mysig spahelg med din bästa vän, partner, syster eller mamma är en perfekt idé om du vill komma ner i varv. Du kan även åka själv och ge dig själv den egentid du behöver.

Boka ett rum på ett hotell med spa

Kombinera spa med en härlig hotellupplevelse genom att boka ett spa på Elite Hotels i Stockholm. Deras Vana Spa på Elite Palace Hotel i Vasastan centrala Stockholm är ett av Stockholms största spa och gym. Gäster och spabesökare kan njuta av ett stort antal faciliteter, exempelvis:

  • Pool
  • Jacuzzi
  • Ång- och torrbastu
  • Aromarum
  • 300 kvm stort gym

Vana spa erbjuder även ett stort antal spabehandlingar och träningspass. Här kan du boka in en avkopplande massage som är bra för ditt välmående, en härlig ansiktsbehandling som lämnar huden ren och fräsch eller varför inte en skön behandling för fötterna? När det gäller träningspass erbjuds allt från yoga till mer styrkeintensiva pass. Du kan även boka träningspass med personlig tränare. Du väljer själv vad som passar dig. Självklart kan du även bara koppla av i poolen och bastun om du föredrar det. För att få bästa priset på spadagen och vistelsen bör du bli medlem hos Elite Hotels.

Därför bör du unna dig en spahelg

Det finns många hälsofördelar med att unna sig en spahelg på hotell. Dels är det avkopplande och ger en välbehövlig paus från stress som påverkar kroppen negativt på många sätt. Långvarig stress kan leda till utbrändhet eller utmattningssyndrom. Det kan ge symtom i form av trötthet, huvudvärk, sömnsvårigheter, koncentrationssvårigheter och mycket annat. Långvarig stress kan också leda till depression. Många människor känner sig stressade. Statistik från Folkhälsomyndigheten visar att kvinnor ofta känner sig mer stressade än män, framför allt i de yngre åldersgrupperna.

Stress kan bero på många saker, exempelvis att du känner att tiden inte räcker inte till för allt som du måste eller vill göra. Det kan även bero på att du varit med om något svårt, har höga krav på dig själv eller att det är jobbigt på jobbet eller hemma. Det finns självklart många andra situationer som kan leda till negativ stress. Din hjärna och resten av kroppen klarar inte hur mycket stress som helst och därför är det mycket viktigt att du ger dig själv vila och avkoppling, exempelvis genom att boka en spahelg. När din kropp och ditt sinne får en chans att vila samlas ny kraft vilket gör att hjärnan och kroppen fungerar som de ska. Regelbunden avkoppling gör dig bättre rustad för att möta stressiga situationer i vardagen.