Så skapar du ett hälsosamt liv

Att leva hälsosamt och äta nyttigt är viktigt om du vill må bättre nu och i framtiden. Din livsstil idag har direkt påverkan på ditt välmående och energinivå. Hur du lever idag kan även påverka hur du kommer att må när du bli äldre. Här får du de bästa hälsotipsen för ett härligare liv.

Känner du att du har låg energi eller att du ofta blir sjuk? Det är många som upplever stress- och trötthetssymtom. Det finns många olika faktorer som påverkar vårt mående, bland annat kosten, motion, sömn, relationer och stress. Vissa saker i livet kan du inte styra över, men det mesta är du i kontroll av. Vad du äter och hur mycket du rör på dig är två saker som du kan påverka genom några enkla livsstilsförändringar, men även sömn, stress och relationer kan du påverka.

Ge kroppen rätt bränsle

För att må bra måste du äta bra. Om du äter skräpmat med tomma kalorier kommer du att må som skärp. Kroppen behöver vitaminer, mineraler, nyttiga fetter, proteiner och kolhydrater för att den ska kunna fungera på bästa sätt.Det kan vara svårt att veta exakt vilka näringsämnen du får i dig genom maten. Därför kan det vara bra att komplettera kosten med kosttillskott. Hos https://www.vitaelabkosttillskott.se hittar du brett sortiment av högkvalitativa kosttillskott med noggrant sammansatta essentiella vitaminer och mineraler som hjälper din kropp att bibehålla dess naturliga funktioner. Ett kosttillskott bör alltid kompletteras med en hälsosam kost för bästa resultat. Enligt Folkhälsomyndigheten bör din kost bland annat bestå av:

  • Mycket frukt och grönt, gärna 500 gram per dag.
  • Fullkornsprodukter.
  • Fisk och skaldjur, gärna 2-3 gånger i veckan.
  • Nyttiga matfetter, exempelvis vegetabiliska oljor.
  • Mindre salt, socker och rött kött.

Motionera mera

Att träning är bra för både kroppen och sinnet är ingen hemlighet. I dagens samhälle är det dock många som är stillasittande större delen av dagen. Planera därför in daglig motion och sätt upp mål. Vill du gå 10 000 steg om dagen eller vill du klara av att springa milen? Välj en aktivitet som du gillar. Den ska helst vara pulshöjande. Regelbunden träning minskar stress och hjälper dig även att sova bättre. Varför inte kombinera träningen med en kompis, din partner eller familjemedlem? Träning är ett utmärkt sätt att umgås och förbättra relationen.